بزرگنمایی:
ایجاد حس نا امنی، احساس وابستگی نادرست و زیاد نوجوان به پدر و مادر، عدم مهارت های زندگی به خصوص مهارت های ارتباطی و به ویژه در زمینه های عاطفی، اجتماعی و همچنین محیط فرهنگی و تفاوت در فرهنگ ها و خرده فرهنگ هایی که در سطح جامعه یا خانواده ها وجود دارد و اینکه نوجوان نمی تواند آن را بپذیرد یا اینکه با ارزش ها، آداب و رسوم خانواده ها مغایرت دارد، سبب این می شود که نوجوانان دچار اضطراب شوند.
نقش ژنتیک در بروز اضطراب نوجوان
ژنتیک نقش مهمی در همه ی اختلال های اضطرابی دارد که این اختلالات شمال اضطاب فراگیر،اجتماعی و پس از سانحه می شود. بنابراین مطالعات انجام شده در این زمینه، حاکی از آن است که زمینه های خانوادگی و ژنتیکی عامل تسهیل کننده ی اضطراب و اختلالات اضطرابی است. البته باید دانست ژن به تنهایی مسئول این مشکلات و اتفاقات نیست و عوامل محیطی نقش پر رنگی در این ماجرا دارد. مهم ترین و موثرترین راه درمان اضطراب نوجوان، همراه شدن و همراهی کردن با نوجوان است. با ایجاد حس همدلی و همراه شدن با او می توان به علت ایجاد اضطرابش پی برد و همچنین می توان به او آموزش داد که چگونه نگرانی ها و افکار خودایند منفی اش را مدیریت کند و چگونه در برنامه هایش تفریحات سالم، رژیم غذایی، ورزش و خواب کافی و سالم جا دهد. ایجاد یک برنامه ی غذایی سالم و بالا بردن کیفیت خواب کمک شایانی به درمان اضطراب نوجوان می کند. پدر و مادرانی که نقش حمایتگری برای نوجوان خود دارند و روش های حل مسئله به فرزندان خود می آموزند و از تحقیر و سرزنش گری نوجوان دست می کشند، می توانند نقش بسزایی را در کاهش و درمان اضطراب نوجوان خود ایفا کنند.
درست است که همه ی ما گاها دچار اضطراب می شویم، اما شدت و نوع آن و موقعیت های اضطراب زایی که در آن قرار می گیریم با هم فرق می کند. به دلیل شکننده بودن و حساسیت بالایی که نوجوان دارد به مراتب موقعیت های استرس زا اثر مخرب تری بر روان وی می گذارد و می تواند اثر خود را به صورت تنش های عصبی نشان دهد. بنابراین اضطراب می تواند به راحتی نوجوان را به چالش بکشاند.
علل و عوامل زیادی در اضطراب، افسردگی و مشکلات روانی نقش دارد که موجب مشکلات شغلی، اقتصادی، روحی و تنش های خانوادگی، اعتیاد و... می شود. شناخت به موقع نوجوان و شناسایی هر نوع تغییر رفتار و رویت علائم اضطراب در وی به تشخیص و درمان به موقع اضطراب نوجوان کمک می کند.